Veliki servis

Veliki servis Audi oziroma menjava zobatega jermena je izjemno pomemben servis za vaše vozilo. Zobati jermen je namreč nepogrešljiv del motorja, istočasno pa se nenehno sooča s hudim naporom.

Veliki servis Audi

✓ Originalni zobati jermen, črpalka hladilne tekočine
✓ Delo menjave zobatega jermena
✓ 2-letno jamstvo na delo in vgrajene dele
✓ Asistenca Porsche Slovenija

Pravočasna menjava zobatega jermena je bistvena za zanesljivo delovanje motorja. V nasprotnem primeru lahko pride do hudih mehanskih poškodb ali celo do popolne okvare motorja.

Menjava zobatega jermena se opravlja nekje med 100 in 200 tisoč kilometri. Točen podatek o servisnem intervalu pa najdete v vaši servisni knjižici.

Rezervacija servisnega termina

Ugodna ponudba za servis

Pogosta vprašanja

Še niste prepričani ali je to za vas?

Preverite odgovore na najpogostejša vprašanja, ki so jih nam zastavile naše stranke Audi.

Kakšen je postopek pri velikem servisu?

Postopek menjave zobatega jermena najprej vključuje servisni pregled, kjer se določi vse potrebno za zamenjavo, potem pa strokovnjak opravi menjavo zobatega jermena, ki vključuje originalni zobati jermen, črpalko hladilne tekočine, in garnituro zobatega jermena.

Kdaj veliki servis Audi?

Natančne podatke o servisnih intervalih za vozila Audi najdete v servisni knjižici vašega avtomobila. Poleg veliko prevoženih kilometrov ima pomembno vlogo tudi starost zobatega jermena. Prav tako visoka temperaturna nihanja in starost vozila pozimi vplivajo na življenjsko dobo zobatega jermena. Največkrat je potrebno veliki servis opraviti med 100 in 200 tisoč kilometri.

Zakaj je potrebno upoštevati intervale za veliki servis?

Poškodba jermena zaradi obrabe lahko povzroči resne okvare motorja. Jermen sčasoma izgubi napetost, lahko preskoči ali se celo raztrga, zato je pomembno, da se držite časovnih intervalov za veliki servis, ki so navedeni v servisni knjižici.

Po menjavi zobatega jermena bo motor vašega vozila še naprej brezhibno deloval še tisoče kilometrov, zato le hitro obiščite avtoservis Porsche Inter Auto. 

Kako dolgo zdrži zobati jermen?

Pri tem igra pomembno vlogo tudi starost jermena. Glede na proizvajalca je potrebno prvo menjavo opraviti po približno petih letih, toda najpozneje po desetih letih je na večini vozil menjava jermena nujno potrebna. Natančen čas menjave pa se seveda razlikuje od vozila do vozila.

Koliko stane veliki servis?

Cena velikega servisa je odvisna od modela vozila, zato nas pokličite na 041 392 204 in pripravili vam bomo ugodno ponudbo za servis menjava zobatega jermena.

Za vsa vozila Audi starejša od 4 let pa smo pripravili še ugodnejše ponudbe Vedno Vredno, pri katerih lahko prihranite vse do -30%. V paketu je vključeno vse - komplet zobatega jermena in črpalke hladilne tekočine z vgradnjo in pripadajočo garnituro.

 

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA