Veliki servis - Menjava zobatega jermena Audi

Veliki servis - Menjava zobatega jermena Audi

Menjava zobatega jermena Audi

Veliki servis Audi

Menjava zobatega jermena Audi - zobati jermen je obrabni del, ki ga je potrebno redno menjavati, saj je neprestano izpostavljen ogromnim obremenitvam.

Ker vozite vozilo Audi vsak dan doživljate prednosti v tehniki, servis Audi pa vam z usposobljenostjo na tehničnem področju in strokovnim svetovanjem omogoča izpopolnitev servisnih storitev za še več udobja. (1)

Veliki servis Audi je tako zelo pomembno opravilo, saj je za zanesljivo delovanje avtomobila redna menjava zobatega jermena bistvena. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da se zobati jermen pretrga in na ta način povzroči resne poškodbe motorja, to pa vodi v visoke dodatne stroške. 

Ker nam vaša varnost na cesti in zanesljivost vašega jeklenega konjička pomenita največ, zaupajte našim strokovno usposobljenim serviserjem, ki bodo vrhunsko poskrbeli za menjavo zobatega jermena na vašem Audiju. Naša osrednja naloga je ohranjanje vašega vozila v optimalni formi, da lahko brezhibno služi svojemu namenu.

Rezervacija servisnega termina

Veliki servis Audi - ponudba

Preverite ponudbo servisnih paketov za vozila Audi!
A1 e-tron GT RS5
A2 Q2 RS6
A3 Q3 RS7
A4 Q5 S1
A5 Q7 S3
A6 Q8 S5
A7 R8 S6
A8 RS3 S8
e-tron RS4 TT

 

Za pripravo ponudbe, prilagojene izključno za vas, za naštete modele iz zgornje tabele, nas kontaktirajte!

Veliki servis Audi
Veliki servis Audi

Kaj vključuje veliki servis?

Veliki servis Audi

Veliki servis Audi opravljen na pooblaščenem servisu zagotavlja daljšo življenjsko dobo vozila in zanesljivo vožnjo še mnogih kilometrov, saj vam vgradimo izključno originalne nadomestne dele vrhunske kakovosti, poleg tega pa vam pripadata še dve leti garancije na dele in delo. Ob servisu vam pripada še asistenca mobilnosti, ki se podaljšuje z vsakim servisnim pregledom.

Na koliko km se dela veliki servis?

Točen podatek je najbolje preveriti v servisni knjižici vašega vozila, kjer so navedeni servisni intervali Audi. Vsaka avtomobilska znamka ima namreč svoje priporočene servisne intervale, ki jih je potrebno upoštevati za optimalno delovanje avtomobila.

V povprečju pa se veliki servis opravi nekje vsakih 100.000 km oziroma vsakih 8-10 let, če se z vozilom ne vozite pogosto.

Cena velikega servisa

Servisni paketi za vozila starejša od 4 let!

Naši osrednji vrednoti sta zvestoba in zaupanje strank, ti dve pa temeljita na dolgoletnem sodelovanju. Ker želimo neprestano izboljševati svoje storitve, smo pripravili pakete zvestobe Vedno Vredno za vsa vozila starejša od štirih let.

Namreč več let kot ima vozilo, večja možnost okvar obstaja, zato je redno servisiranje izredno velikega pomena. Varčevalni paketi Vedno Vredno vključujejo prav vse - servisne pakete kot tudi servisiranje posameznih segmentov. (2)

Odločite se za servis na pooblaščenem servisu in izkoristite ponudbe, ki vam zagotavljajo vrhunsko vzdrževanje vozila Audi.

Veliki servis Audi
Veliki servis Audi

Kako poteka menjava zobatega jermena?

Celoten postopek menjave zobatega jermena vključuje servisni pregled, kjer serviser določi vse potrebno za zamenjavo. Nato zamenja zobati jermen, ki vključuje originalni zobati jermen, črpalko hladilne tekočine ter garnituro zobatega jermena.

Običajno se ob menjavi zamenjajo tudi napenjalni in upogibni valji. Njihova naloga je, da vodijo jermen, da ga upognejo in da v času njegove življenjske dobe ohranjajo njegovo napetost.

Menjava zobatega jermena je zahtevno opravilo, zato je nujno, da jo opravlja usposobljen strokovnjak na pooblaščenem servisu Audi. Potrebno je biti pozoren na natančno vgradnjo in z jermenom je potrebno ravnati izredno pazljivo.

Zagotavljamo vam vrhunske serviserske storitve, saj imajo naši usposobljeni serviserji ogromno izkušenj in pravilno znanje ter najnovejša orodja in opremo, ki omogočajo najkvalitetnejšo tehnično podporo.

Ali lahko sam zamenjam zobati jermen?

Menjava zobatega jermena je izjemno zahteven in zamuden postopek, napačno vgrajen zobati jermen pa škoduje motorju.

Zelo je pomembno, da so zobniki in vodilna kolesa natančno poravnani, zobati jermen pa pravilno napet.

Ob velikem servisu je potrebno zamenjati še vodno črpalko, napenjalne valje in preusmerjevalne kolute, za kar so potrebna posebna orodja in pravilno strokovno znanje. 

Priporočamo vam, da menjavo zobatega jermena prepustite usposobljenim serviserjem, ki so strokovnjaki na svojem področju, ves čas so povezani z matično tovarno in na voljo imajo najnovejšo servisersko opremo.

Menjava zobatega jermena Audi
Menjava zobatega jermena Audi

Originalni nadomestni deli Audi

Na pooblaščenem servisu vam zagotovimo originalne nadomestne dele, ki se vašemu Audiju popolnoma prilegajo. Zobati jermen je narejen iz trdnega materiala, ki mora sile dlje časa zanesljivo prenašati v vseh temperaturnih razmerah, za kar je nujno, da je kvalitetno izdelan ter da se popolnoma prilega.

Audijev originalni jermen poskrbi za popolno usklajenost za manj hrupa in še lažji tek ter za učinkovit ter zanesljiv prenos moči. Izberite originalne nadomestne dele in poskrbite, da bo vaš Audi ostal 100% original, kar je pomembno tudi za ohranjanje njegove vrednosti.

 

Znaki poškodovanega zobatega jermena

V izogib poškodbam zobatega jermena, je priporočljivo redno preverjanje stanja svojega zobatega jermena in opravljanje rednih servisnih pregledov.

Če zaznate sledeče znake, pa se nemudoma odpravite na najbližji avtoservis:

 • izrazit hrup motorja,
 • tresenje avtomobila zaradi neenakomernega teka,
 • neodzivnost motorja,
 • premalo obratov,
 • puščanje olja pod pokrovom,
 • vidne razpoke na zobatem jermenu,
 • raztrgan zobati jermen. 
   

Raztrgan zobati jermen lahko povzroči udarec ventilov ob bate, zaradi česar nastanejo večje poškodbe motorja ali pa celo popolna okvara motorja. Lahko se zgodi tudi zdrs jermena z napenjalcev, kar lahko vpliva na poškodbo motorja.

Pri starejših vozilih je tako več kot polovica okvar motorja posledica okvarjenega zobatega jermena, zato ne odlašajte in si zagotovite svoj servisni termin.

Audi servis
Audi servis

Kaj vključuje veliki servis?

 

 • Originalni zobati jermen
 • Črpalka hladilne tekočine
 • Vgradnja zobatega jermena in menjava črpalke hladilne tekočine
 • 2-letno jamstvo na opravljeno delo in nadomestne dele
 • članstvo v Asistenca Porsche Slovenija - Audi

Na koliko km se dela veliki servis?

V povprečju se veliki servis opravi nekje vsakih 100.000 km oziroma vsakih 8-10 let, če se z vozilom ne vozite pogosto.

Točen podatek je najbolje preveriti v servisni knjižici vašega vozila, kjer so navedeni servisni intervali Audi.

Ali lahko sam zamenjam zobati jermen?

Priporočamo vam, da menjavo zobatega jermena prepustite usposobljenim serviserjem na pooblaščenem servisu Audi, saj je menjava zobatega jermena izjemno zahteven in zamuden postopek, napačno vgrajen zobati jermen pa škoduje motorju.

Audi servis - KONTAKTI

Porsche Inter Auto

Servis Audi - Porsche Ljubljana

 

 

Servis Audi - Porsche Verovškova

 

 

Servis Audi - Porsche Koper

 

 

Servis Audi - Porsche Maribor

 

 

Servis Audi - Porsche Ptujska cesta

 

 

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA